Zrekonštruovaný hraničný priechod v Ubli otvoria 13. septembra

10.09.2007 Snina

Ubľa/Snina 10. septembra (TASR) - Práce na rekonštrukcii slovensko-ukrajinského hraničného priechodu v Ubli v Sninskom okrese, ktorý je od začiatku júla uzatvorený pre osobnú dopravu aj peších cestujúcich, finišujú.
Úpravy priechodu, ktorý po rekonštrukcii verejnosti opäť sprístupnia 13. septembra, súvisia so vstupom Slovenska do schengenského priestoru. \"Práve na spomínaný deň máme naplánované slávnostné otvorenie zmodernizovaného priechodu, ktorý bude mať podľa stanovených podmienok tri namiesto dvoch pruhov na vstupe aj na výstupe z republiky, pričom peší cestujúci budú oddelení od osobnej dopravy, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Colného úradu v Čiernej nad Tisou Ladislav Brada.
Stavebné úpravy s vybudovaním novej haly podrobnej kontroly sú súčasťou rozsiahlej investičnej akcie.
Počas čiastočného uzatvorenia slovensko-ukrajinského hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom prešlo denne hraničným priechodom v Ubli zhruba 900 osobných áut a nákladných vozidiel do 3,5 tony a do 900 peších cestujúcich. V čase normálnej premávky prechádzalo Ubľou v priebehu 24 hodín asi 400 áut a do 200 peších.
 

Vyberte región